Mausteet ovat aitojen ramen-nuudelien erikoisuus
Ramenkaupan valikoimasta mausteet lisätään lähes aina kulhoon. Kulhoon mausteet lisättäessä ramen-nuudelien keitinvesi kaadetaan ensin, jonka jälkeen vasta valmiit nuudelit asetetaan kulhoon.
Aidoissa japanilaisissa nuudeleissa kulhoon laitettava mauste on usein hyvin rikas, erilaisista liha- ja kalauutteista koostuva. Paras maku syntyy, kun liemi valmistetaan nuudelien keitinveteen.
Aitojen japanilaisten ramen-nuudelien laatu on omaa luokkaansa
Japanissa valmisnuudelit kilpailevat melkein joka kulmasta löytyvän ramen ravintolan kanssa. Tämän lisäksi valikoima on todella laaja ja vaihtoehtoja kymmeniä, satoja.
Ramen-nuudeli valmistajat kilpailevat kovaa vaativien japanilaisten kuluttajien suosiosta.
Nuudelien rakenne on ilahduttava ja vie makuelämyksen uudelle tasolle
Nuudelit ovat melko ohuita, eivätkö nuudelit ime nestettä itseensä. Ramen nuudeleita keitetään noin 3 minuuttia, mutta toki riippuen nuudelin paksuudesta. Ramen nuudeleita syödessä liemi ryystetään nuudelien mukana kulhosta.
Ramen nuudelit ovat ruokaisia, ja höystettynä muodostavat aterian
Annoskoot vaihtelevat 80 - 110 gramman valillä, kun kaupan pussinuudelit usein ovat 55 grammaa. Lisää kananmuna, ehkä maissia, ruohosipulia ja jopa possua, ja sinulla on tässä tukeva annos joka vie kielen mennessään.
Ulkonäöltään ramen-nuudeli annos on sarjassaan esteettinen
Nuudeleita on hyvin mone tyyppisiä, mutta yhtäkaikki, japanilainen tapa tehdä sekä pakkauksesta että valmiista annoksesta herkullisen näköinen kantaa läpi linjan. Arjen juhlaa!