Premium ramen-nuudeli keitto
Ramen on annos, joka lämmittää kenen tahansa vatsan. Ramen-nuudelit keksi Momofuku Ando 1940 luvulla Japanissa, Osakassa. Ando sai inspiraation kotona helposti ja nopeasti kokattavalle ramenille, kun näki Osakan kadulla pitkäksi venyneet jonot ramenkojun edessä sodan jälkeisessä Japanissa.
Mausteet ovat aitojen ramen-nuudelien erikoisuus
Ramenkaupan valikoimasta mausteet lisätään lähes aina kulhoon. Kulhoon mausteet lisättäessä ramen-nuudelien keitinvesi kaadetaan ensin, jonka jälkeen vasta valmiit nuudelit asetetaan kulhoon. Aidoissa japanilaisissa nuudeleissa kulhoon laitettava mauste on usein hyvin rikas, erilaisista liha- ja kalauutteista koostuva. Paras maku syntyy, kun liemi valmistetaan nuudelien keitinveteen.
Aitojen japanilaisten ramen-nuudelien laatu on omaa luokkaansa
Japanissa valmisnuudelit kilpailevat melkein joka kulmasta löytyvän ramen ravintolan kanssa. Tämän lisäksi valikoima on todella laaja ja vaihtoehtoja kymmeniä, satoja.
Ramen-nuudeli valmistajat kilpailevat kovaa vaativien japanilaisten kuluttajien suosiosta.
Ramen-nuudelien rakenne on ilahduttava ja vie makuelämyksen uudelle tasolle
Nuudelit ovat melko ohuita, eivätkö nuudelit ime nestettä itseensä. Ramen nuudeleita keitetään noin 3 minuuttia, mutta toki riippuen nuudelin paksuudesta. Ramen nuudeleita syödessä liemi ryystetään nuudelien mukana kulhosta.
Ramen-nuudelit ovat ruokaisia, ja höystettynä muodostavat aterian
Annoskoot vaihtelevat 80 - 110 gramman valillä, kun kaupan pussinuudelit usein ovat 55 grammaa. Lisää kananmuna, ehkä maissia, ruohosipulia ja possua, ja sinulla on tässä tukeva annos joka vie kielen mennessään.
Premium ramen-nuudeli annos ilo silmälle
Nuudeleita on hyvin mone tyyppisiä, mutta yhtäkaikki, japanilainen tapa tehdä sekä pakkauksesta että valmiista annoksesta herkullisen näköinen kantaa läpi linjan. Arjen juhlaa!
Kannattaa todeta itse!