Nuudeli kuin nuudeli - missä ero?

Nuudeli kuin nuudeli - missä ero?

Kaikki ostaa kaupasta pikanuudeleita. Riisin vaihteluksi wokkiin. Miksi ei pekonin kanssa aamupalaksi. Hyvää kaikki tyynni.

Emme suosittele jättämään kaupan nuudeleita hyllyyn. Me avarramme mitä nuudelit ovat keittiössä. Aidot japanilaiset ramen-nuudelit ovat mitä parhain nopea lounas tai vaikka vaivaton välipala. Japanissa ramen-nuudelit tarjoillaan sekä pikanuudeleina kotona että tuoreena tuhansissa ravintoloissa lähes joka kadun kulmassa.

Ramen nuudelit ovat myös äärettömän tärkeä osa Japanin jälleenrakennusta toisen maailmansodan jälkeen. Japanin hävittyä maa kohtasi vuonna 1945 huonoimman riisisadon lähes puoleen vuosisataan. Yhdysvallat tuki maata ja täytti Japanin markkinat halvalla vehnällä. Venhä löysi tiensä leivän lisäksi Rameniin, ja japanilaisten sydämiin. Vaikka ruuan juuret vievät vuosisatojen päähän, on Ramen nykyisessä muodossaan tuore ilmiö vain 70 vuoden takaa.

Mutta takaisin asiaan. Miksi ramen-nuudeli eikä kaupan pussinuudeli? No, mihin tarkoitukseen haette nuudelia? Ramen-nuudelin erikoisuus on liemessä, rikkaissa ja syvissä mauissa.

Haetko uusia makuja? Uusia kokemuksia? Muistoja Japanista? Uusia tunteina? 

Jos vastasit kyllä yhteenkään kysymykseen, ramen on ratkaisusi.

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.