Kun puhumme japanilaisesta ruoasta, sushi ja ramen tulevat usein ensimmäisenä mieleen. Mutta Japanin kulinaarinen kenttä on paljon monipuolisempi. Esittelemme tänään yhden suosikeistamme: grillatulla porsaankyljellä ja vihanneksilla höystetyn yakisoban.
Mikä tekee tästä yakisoba annoksesta erityisen?
Tämänkertainen annos ei sinänsä poikkea normaalista yakisobasta suuresti, mutta on nimenomaan kesäkauden herkku! Tähän annokseen on käytetty "eilisen grilli-illan" yli jääneet vihannekset ja liha. Tässä tapauksessa possun-kylkeä, grillattua porkkanaa, vihreää paprikaa (ピーマン) ja sipulia. Grillatun possun ja vihannesten savuiset aromit yhdistettynä yakisoban mausteisen soijaisiin vivahteisiin luo makujen sinfonian vailla vertaa.
Yakisoban valmistus
Tähän annokseen tarvitset grilli-illasta ylijääneita vihanneksia ja lihaa. Makkarat käy myös erinomaisesti. Siivuta nämä ainekset sopivan ohuiksi suupaloiksi. Porkkanat on hyvä leikata tikuiksi. Valmistelun aikana valmista annos yakisobaa pussin ohjeiden mukaan. Hieman ennen kun yakisoba on täysin paistettu, lisää siivutetut vihannekset ja liha(makkara) pannulle. Sekoita ronskisti siten että yakisoban maustekastike tarttuu myös höysteisiin. Siirrä annos lautaselle ja viimeistele vaikka majoneesilla. Kuvan annos on Teppan Yakisoba:lla tehty, joten mukaan kuuluvat merilevähiutaleet ovat myös koristamassa annosta.