Vuosi vaihtui, mutta tällä kertaa suunnitelmat ei ainakaan vielä - Viikkokirje #3

Vuosi vaihtui, mutta tällä kertaa suunnitelmat ei ainakaan vielä - Viikkokirje #3

Vuoden vaihtuminen on hetki reflektoida, juhlia ja katsoa tulevaan. Yhteen iltaan, yöhön ja aamuun latautuu paljon. Miten viime vuosi
meni? Mitä ruokia vuodenvaihteen juhliin? Mitkä ovat ensi vuoden suunnitelmat?

Ramenkaupalle 2022 oli äärimmäisyyksien vuosi. Aloitimme
vuoden varautumalla maailman avautumiseen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin. Mutta maailma meni toiseen suuntaan. Vain noin kahdeksan viikkoa vuoden alkuun suunnitelmamme menivät uusiksi, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Pian Finnair ei lentänyt enää Japaniin Venäjän ilmatilan kautta, mikä johti siihen, ettei Japan Post enää voinut toimittaa lähetyksiä asiakkaillemme. Ramenkaupalle tilanne tarkoitti force majoure tilannetta, joka pakotti meidät pysäyttämään toimintamme tuntemattomaksi ajaksi.

Seurasi kuukausia odottaessa Japanin aukeamista. Kevät meni, kesä meni.

Seurasi kuukausia odottaessa Japanin aukeamista. Kevät meni, kesä meni. Lokakuu koitti. Viimein Japan Post ilmoitti, että voimme jälleen toimittaa. Mutta, lokakuussa 2022 aika elimme taas uudessa maailmassa. Kuluttajien luottamus oli ja on matalimmalla tasolla koko Suomen mittaushistoriassa ja inflaatio korkeammalla kuin useimmat meistä voi muistaa. Heräsi kysymys: onko 20-luvulla sijaa premium nuudeleille?

Päätimme antaa asiakkaidemme kertoa sen meille. Päätimme käynnistää kaupan uudelleen, mikäli saisimme yli 50 lootaa ennakkotilauksia viikossa sähköpostilla. Ja seuraavaksi olikin hieman juhlittavaa: kysyntä ylitti odotuksemme. Syvimmät kiitokset tästä.

Nyt kuljemme kohti ensi vuotta. Tavoitteemme on luoda Suomen
suosituin japanilaisten elintarvikkeiden ja herkkujen verkkokauppa, valikoimalla, jota todennäköisesti asiakkaamme ei löydä mistään muualta kuin meiltä tai Japanista. Toimitettuna yhtä helposti kuin mistä tahansa kotimaisesta varastosta. Matkalla tulee olemaan mutkia, mutta suoraa tietä ajaminen olisikin vain tylsää.

  • Aidot maut suoraan Japanista!

    Meiltä löydät uusimmat maut suoraan Japanista toimitettuna, asuit Helsingissä tai vaikka Nuorgamissa. Aidot japanilaiset nuudelit ovat harvinaisia Suomessa. Näissä maku on ihan toista maata kuin normikaupan hyllystä.

  • Ohjeet suomeksi!

    Japanilaisissa rameneissa yleensä mausteita ei keitetä nuudeleiden kanssa ja nuudeleiden paksuudet vaihtelevat, kuten myös kypsennysaika! Mutta ei hätää, laitamme mukaan valmistusohjeet suomeksi. Kukatahansa osaa tehdä nuudeleita!

  • Tyytyväisyystakuu!

    Meille on tärkeää että asiakas on tyytyväinen. Valitsemme ja pakkaamme tuottee huolella ja pyrimme toimittamaan ne positiivisesti yllättävällä nopeudella, mutta jos syystä tai toisesta et ole tyytyväinen otamme palautukset vastaan Helsinkiin.